Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svobodní prosazují základní příjem? Svobodný občan se základním příjmem je trochu protimluv, smutný konec nadějné strany. Zkuste ještě boj s "korupcí" to také zabírá. :-(

0 0
možnosti
Foto

Protimluv? To jako že občan prostřednictvím základního příjmu ztrácí svobodu?8-o To by si podle mě zasloužilo vysvětlení.

0 0
možnosti
Foto

Neberme lidem jejich peníze a nepleťme se jim násilím do jejich podnikání. Pak bude lépe.

Základní příjem udělá z jejich příjemců to co sociální dávky udělaly u nás romským občanům.

1 0
možnosti

P74e89t93r 91B11u23r83i25a89n

20. 8. 2017 21:47

Když už jsme u bezpodmínečného příjmu, proč ne, když bude úspornější než sociální síť na kde co. Ovšem technicky to bude asi neuskutečnitelné, si myslím, a to z toho důvodu, že prakticky seškrtáme řadu socdávek těm, kteří jsou dnes stavěni na piedestal coby oběti systému. To je neprůchozí. Anebo průchozí z celou řadou výjimek pro ty a támhlety a ještě na tohle, že to bude spíše nabobtnání stávajícího sociálního systému, tedy smysl žádný, tedy s vaničkou vylijeme i celé bejby oddělení.

Za další mám nedůvěru k experimentálnímu pokusu ve vybraném prostředí, u vybraných lidí a za vybraných podmínek.

Pamatuji si, jak komouši zkoušeli nový učební systém a zadali školám, aby ho vyzkoušely na jednom vzorku třídy. Ty třídy se jmenovaly experimentální a systém se osvědčil na výbornou. Ale pouze v nich. V reálu to potom byla katastrofa, která se musela po pár letech zrušit. A proč, ptáte se? Inu proto, že ředitelé a odpovědní pracovníci se chtěli zalíbit, propagátoři chtěli nový systém ukázat v co nejlepším světle a tak se výběrové třídy sestavili se samých jedničkářů. Ti to zvládli, ostatní potom ne.

A v neposlední řadě se mi nelíbí jakákoliv myšlenka, kdy je povaleč odměňován bonusem, zatímco pracující je o sociální plnění krácen z toho důvodu, že pracuje stylem: prokázal si že umíš, tak se o sebe postarej sám. A ještě o tohodle a támtoho se postarej!

Spíš by se mi líbilo, kdyby pracující dostávali naopak bonusy za to, že pracují. Třeba každé dva roky zpět 10% souhrnu všech svých státních odvodů. Beztak státní kasu plní už tím, že pracují=vyrábí=tvoří korporátní daň.

A potom zavést koeficient zásluhovosti, jak jsem o něm psal zde:

http://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618974

1 0
možnosti
Foto

Kanadský experiment (nebo mnou prosazovaná negativní daň) je podle mě sám o sobě nefunkční. Je třeba ho místo výjimkami doplnit decentralizovaným systémem podpory. Dát volné ruce regionům, obcím, aby pomohli dle svého uvážení a popřípadě si stanovili vlastní centrálně státem neregulovaná pravidla další sociální pomoci. Žádný centrální systém nedokáže obsáhnout rozmanitost života a tím všechny situace, do kterých se člověk může dostat. Natož pak nafoukaní prounijní politici, kteří se pasují na bohy.

0 0
možnosti

J78i30ř84í 18M19í50k58a

20. 8. 2017 21:03

Taky mám pocit, že určitá forma decentralizace je cestou. Velké hlavy řídící celý svět nebo jiné obrovské celky je spíš práce pro Bohy.

2 0
možnosti

Dostatek práce stejně nebude, takže je to jediné možné řešení. Automatizace, robotizace bude pokračovat, umělé inteligence vytlačí z pracovního procesu co se dá - jde tomu zabránit jedině formou legislativy a vyššími daněmi pro velké firmy..z mého amatérského hlediska.

1 2
možnosti
Foto

Takovéhle řeči se vedou již nějakých 200 let. A stále nic.

Díky tomu, že 98% lidí nedělá v zemědělství, má, bohudík, kdo vyrábět auta, kalkulačky a televizory. Za dalších 200 se budou dělat jiné věci, které si dnes neumíme představit.

4 1
možnosti

Toto je slepá ulička lidských dějin, stejně jako byl kdysi utopický socialismus. Způsobí ekonomický úpadek a lidské neštěstí. Doufám, že naše země se nebude tohoto experimtu účastnit.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS